SORTIDES 5è

 SORTIDA BARCINO

Sortida a Barcino (Barcelona romana) i Museu d'Història de la ciutat. 
El grup de 5è hem estat coneixent com era la Barcelona romana i quins eren els hàbits dels seus habitants:


EDUCACIÓ VIAL
Es treballen els continguts següents: el coneixement de l’entorn (barri, districte, ciutat), la mobilitat (desplaçaments a peu, en transport públic o en bicicleta), el camí escolar, el respecte entre els diferents usuaris del carrer, els serveis públics i la participació en la vida col·lectiva i el respecte de les normes de convivència. A l’hora d’elaborar el pla de treball amb el professorat de cada cicle es tenen en compte les necessitats del propi centre escolar.
Com a factors personals de risc associats a aquesta etapa es destaquen l’errònia o insuficient percepció del risc i la influenciabilitat.
Es proposen activitats de reflexió, motivació, diàleg i d'exercitació pràctica.
Els principals continguts educatius són el respecte entre els diferents usuaris del carrer, el comportament com a conductor de bicicleta i el coneixement de la ciutat i els serveis públics per aprendre a orientar-se.
La proposta didàctica recull activitats com: jocs de rol, pràctiques de circulació en bicicleta, itineraris camí segur...
En les sessions a l'aula, els monitors tenen el suport de diversos materials pedagògics com DVD/vídeos, plànols, fitxes, guies i d'altres.COVA DEL SALNITRE DE COLLBATÓ

SORTIDA DE 5è, 13/10/16
La Cova del Salnitre és coneguda arreu tant per ser la que millor resumeix la història de l'espeleologia catalana com per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, mossèn Cinto Verdaguer i, segons diu la tradició, Antoni Gaudí.

L'acció de l'aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d'anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge càrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

Els nostres alumnes han gaudit d'aquest espetacle: